OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Konutkent İlkokulu binası, T.C. Emlak Bankası´nın maliyet giderlerini karşılamasıyla MESA şirketi tarafından 1991 yılında yaptırılmış olup 26 Eylül 1991 tarihinde Devlet Töreni ile Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağışlanmıştır.

Okul, ilköğretim okulu olarak Milli Eğitim Müdürlüğü´nün 12 Eylül 1991 tarihli 703.3/+58834 sayılı onayı ile açılmıştır.

Okulumuz 11.000 metre kare üzerine 12 derslik olarak kurulmuştur ve 2 katlıdır.

şu an kullanılan ilkokul binası 2010 yılında Ankara İl Özel İdaresi trafından ek bina olarak yapılmış, 2013 yılına 4+4+4 sistemine geçilmesiyle , eski binadan ayrılarak KONUTKENT SABİHA REŞİT TURGUT İLKOKULU  olarak eğitime devam etmiştir.

Okul, adını yerleşim yerinden ve Milli Eğitime bağış yapan Turgut ailesinin üyesi Sabiha Hanım ve Reşit Beyden  almıştır. Okulun tipi, özel bir projedir. Çevre düzenlemesi ile dizaynı modern mimari özelliği taşımaktadır.